Reklama
  • Środa, 11 stycznia (14:05)

    Pasztet z soi z suszonymi pomidorami

Składniki: pół szklanki zalewy z suszonych pomidorów, 3 puszki soi, pęczek bazylii, 8 suszonych pomidorów, sól, 2 jajka, 3 ząbki czosnku, cebula, pieprz, koperek.

Na zalewie z pomidorów podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w paseczki suszone pomidory i całość chwilę podsmaż. Następnie połącz składniki z odsączoną soją. Dosyp posiekaną bazylię i dopraw masę do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodaj jajka i całość zmiksuj blenderem.

Masę przełóż do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 30 minut (aż wierzch pasztetu nabierze złotobrązowego koloru). Upieczony pasztet wystudź i pokrój w plastry. Posyp posiekanym koperkiem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.