Reklama
  • Środa, 11 stycznia 2017 (14:05)

    Pasztet z soi z suszonymi pomidorami

Składniki: pół szklanki zalewy z suszonych pomidorów, 3 puszki soi, pęczek bazylii, 8 suszonych pomidorów, sól, 2 jajka, 3 ząbki czosnku, cebula, pieprz, koperek.

Na zalewie z pomidorów podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w paseczki suszone pomidory i całość chwilę podsmaż. Następnie połącz składniki z odsączoną soją. Dosyp posiekaną bazylię i dopraw masę do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodaj jajka i całość zmiksuj blenderem.

Masę przełóż do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 30 minut (aż wierzch pasztetu nabierze złotobrązowego koloru). Upieczony pasztet wystudź i pokrój w plastry. Posyp posiekanym koperkiem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 2 pęczki młodej marchewki, kilka łyżek oliwy, 1-2 łyżki suszonego tymianku, 2 łyżki masła, 2 łyżki miodu, sól, mielona ostra papryka, kilka gałązek świeżej natki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.