Reklama
  • Środa, 25 stycznia (10:05)

    Papryka zapiekana z jajkiem

Składniki dla 4 osób: 2 duże papryki • 4 jajka • 2 kiełbaski • pęczek dymki • 8 pomidorków koktajlowych • olej • 2 łyżki oliwy z oliwek • sól • pieprz.

Reklama

1 Papryki przekrój, wydrąż środki. Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną drobno cebulę dymkę i zarumień. Połówki papryk ułóż w brytfance wysmarowanej oliwą. Przypraw i posmaruj oliwą.

2 Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz 30 minut, aż zmiękną. Wyciągnij, wbij po jednym jajku, dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe oraz kiełbasę z cebulą dymką. Zapiekaj do czasu, aż jajko się zetnie. Podawaj z grzankami z serem lub chlebem razowym.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 3 cebule, 4 ząbki czosnku, 7 dag cukru, puszka pomidorów w zalewie, 2 ostre papryczki, 2 łyżki octu, 1 kalafior, 15 dag żółtego sera, 2 jajka, bułka tarta, sól, kolorowy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.