Reklama
  • Środa, 25 stycznia (10:05)

    Papryka zapiekana z jajkiem

Składniki dla 4 osób: 2 duże papryki • 4 jajka • 2 kiełbaski • pęczek dymki • 8 pomidorków koktajlowych • olej • 2 łyżki oliwy z oliwek • sól • pieprz.

Reklama

1 Papryki przekrój, wydrąż środki. Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną drobno cebulę dymkę i zarumień. Połówki papryk ułóż w brytfance wysmarowanej oliwą. Przypraw i posmaruj oliwą.

2 Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz 30 minut, aż zmiękną. Wyciągnij, wbij po jednym jajku, dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe oraz kiełbasę z cebulą dymką. Zapiekaj do czasu, aż jajko się zetnie. Podawaj z grzankami z serem lub chlebem razowym.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże kalarepki, 2 pomidory, 2 jajka, 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany, pół pęczka koperku, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.