Reklama
  • Wtorek, 18 sierpnia 2015 (15:05)

    Papryka z mięsem i ryżem

Składniki dla 4 osób: 20 dag ryżu • 4 papryki • 2 cebule • 3 ząbki czosnku • 5 dużych pieczarek • 50 dag mielonego mięsa • jajko • łyżeczka majeranku • 2 łyżeczki tymianku • pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku • 0,5 l bulionu warzywnego • sól • pieprz

Reklama

1. Ryż ugotuj na półtwardo. Czosnek i cebulę posiekaj w kostkę, podsmaż na oleju. Pieczarki obierz, umyj, posiekaj w kostkę, dodaj do cebuli, duś. Dodaj mięso, smaż 15 minut. W misce wymieszaj ryż, pieczarki, mięso, jajko, przyprawy, połącz składniki.

2. Papryki umyj, przekrój wzdłuż, usuń gniazda nasienne. Napełnij je farszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem, przykryj folią aluminiową, piecz 30 minut w temperaturze 180˚C. Podawaj na ciepło z pieczywem czosnkowym.

Czas: około 1,5 godziny.

Dobry Tydzień
Więcej na temat:papryka | z | mięsa | mięso

Zobacz również

  • Placuszki z cukinii z serem feta i szczypiorkiem

    Składniki: duża cukinia, opakowanie fety, 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem, 1/2 pęczka koperku, 2 jajka, 2 łyżki mąki, pieprz ziołowy, olej do smażenia. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.