Reklama
  • Piątek, 12 lutego (08:06)

    Papryka faszerowana

Składniki: 8 czerwonych papryk Ramiro (podłużnych), cebula,10 dag suszonych moreli, 30 dag łopatki wieprzowej mielonej, 20 dag kaszy jęczmiennej mazurskiej,10 dag oscypka,1 kg pomidorów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pęczek szczypioru, garść świeżego cząbru, olej, cynamon, gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Przygotowanie: Posiekaną cebulę podrumienić na oleju. Wsypać kaszę i zalać szklanką wody. Gotować, aż kasza zmięknie. Wymieszać ją z mięsem, przyprawami i cząstkami moreli (zostawić 10 sztuk). Papryki oczyścić i napełnić farszem. Ułożyć je w brytfance i zalać sosem ze zmiksowanych pomidorów, koncentratu, przypraw, cząbru i szczypioru. Rozłożyć na wierzchu plastry oscypka i resztę moreli. Piec 30-40 min w temp. 210°C.

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

Reklama

Więcej na temat:papryka | papryki

Zobacz również

  • ● Szkl. śmietanki ● 3/4 szkl. bulionu ● sok z cytryny ● sól, biały pieprz ● po pęczku białych i zielonych szparagów ● koperek ● dodatki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.