Reklama
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:06)

    Papryka faszerowana

Składniki: 8 czerwonych papryk Ramiro (podłużnych), cebula,10 dag suszonych moreli, 30 dag łopatki wieprzowej mielonej, 20 dag kaszy jęczmiennej mazurskiej,10 dag oscypka,1 kg pomidorów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pęczek szczypioru, garść świeżego cząbru, olej, cynamon, gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Przygotowanie: Posiekaną cebulę podrumienić na oleju. Wsypać kaszę i zalać szklanką wody. Gotować, aż kasza zmięknie. Wymieszać ją z mięsem, przyprawami i cząstkami moreli (zostawić 10 sztuk). Papryki oczyścić i napełnić farszem. Ułożyć je w brytfance i zalać sosem ze zmiksowanych pomidorów, koncentratu, przypraw, cząbru i szczypioru. Rozłożyć na wierzchu plastry oscypka i resztę moreli. Piec 30-40 min w temp. 210°C.

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

Reklama

Więcej na temat:papryka | papryki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 15 dag kaszy bulgur, 20 dag czerwonej soczewicy, 1 litr bulionu warzywnego, 1 kalafior, 3 pomidory, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 100 ml mleka kokosowego, 2 jajka, 250 ml piwa,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.