Reklama
  • Wtorek, 29 czerwca 2010 (11:54)

    Ostry bób - w godzinę

Sezonowa sałatka.

Zdjęcie

Ostry bób /Smacznego
Ostry bób
/Smacznego

Składniki:

- 0,5 kg. bobu,
- 1/4 główki sałaty lodowej,
- 10 gag szynki wędzonej w plastrach,
- 1 mała cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 pęczek kopru,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki masła,
- ostra papryka

Przygotowanie:

Bób ugotować w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać drobno pokrojoną papryczkę i lekko przesmażyć, schłodzić i dodać do bobu. Koper posiekać i dodać do sałatki, doprawić solą i pieprzem. Podawać ułożony na plasterkach szynki.
Czas przygotowania: 1 h. Przepis na 3 osoby.

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.