Reklama
  • Wtorek, 29 czerwca 2010 (11:54)

    Ostry bób - w godzinę

Sezonowa sałatka.

Zdjęcie

Ostry bób /Smacznego
Ostry bób
/Smacznego

Składniki:

- 0,5 kg. bobu,
- 1/4 główki sałaty lodowej,
- 10 gag szynki wędzonej w plastrach,
- 1 mała cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 pęczek kopru,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki masła,
- ostra papryka

Przygotowanie:

Bób ugotować w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać drobno pokrojoną papryczkę i lekko przesmażyć, schłodzić i dodać do bobu. Koper posiekać i dodać do sałatki, doprawić solą i pieprzem. Podawać ułożony na plasterkach szynki.
Czas przygotowania: 1 h. Przepis na 3 osoby.

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • ●kalafior (1 sztuka) ●2 jajka ●bułka tarta (pół szklanki) ●sól (1,5 łyżeczki) ●cukier (duża szczypta) ●ostra papryka w proszku (duża szczypta) ●olej (pół szklanki) ●sos pomidorowy do podania więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.