Reklama
  • Poniedziałek, 21 września 2015 (11:01)

    Opiekane ziemniaki w ziołach

Składniki: • 4–5 dużych ziemniaków • oliwa z oliwek • sól morska • czarny pieprz • świeży tymianek i rozmaryn • słodka papryka w proszku • ostra papryka w proszku.

Reklama

Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, wstaw do zimnej, osolonej wody i gotuj do momentu wrzenia. Odcedź, ułóż je w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, dokładnie obtocz je w przyprawach, posyp ziołami. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 35–40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij z naczynia pokrywkę.

Show
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje, ciasto: ok. 1 szkl. mąki, 1 szkl. maślanki, 1/2 szkl. mleka, 2 jajka,1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki oleju, po szczypcie soli i granulowanego czosnku; farsz: 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.