Reklama
  • Poniedziałek, 21 września 2015 (11:01)

    Opiekane ziemniaki w ziołach

Składniki: • 4–5 dużych ziemniaków • oliwa z oliwek • sól morska • czarny pieprz • świeży tymianek i rozmaryn • słodka papryka w proszku • ostra papryka w proszku.

Reklama

Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, wstaw do zimnej, osolonej wody i gotuj do momentu wrzenia. Odcedź, ułóż je w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, dokładnie obtocz je w przyprawach, posyp ziołami. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 35–40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij z naczynia pokrywkę.

Show
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 2 średnie kabaczki, czerwona papryka, duża cebula, 20-30 dag wędliny, 1/2 kg pomidorów, papryka w proszku, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.