Reklama
  • Poniedziałek, 21 września 2015 (11:01)

    Opiekane ziemniaki w ziołach

Składniki: • 4–5 dużych ziemniaków • oliwa z oliwek • sól morska • czarny pieprz • świeży tymianek i rozmaryn • słodka papryka w proszku • ostra papryka w proszku.

Reklama

Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, wstaw do zimnej, osolonej wody i gotuj do momentu wrzenia. Odcedź, ułóż je w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, dokładnie obtocz je w przyprawach, posyp ziołami. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 35–40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij z naczynia pokrywkę.

Show
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 dynia hokkaido (ok. 1,5 kg), 1 duży albo 2 mniejsze pory (biała część), 1 łyżeczka suszonych płatków chili, 6 łyżek oliwy z oliwek, sól, pieprz mielony, 2 dymki, 4 gałązki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.