Reklama
  • Poniedziałek, 21 września 2015 (11:01)

    Opiekane ziemniaki w ziołach

Składniki: • 4–5 dużych ziemniaków • oliwa z oliwek • sól morska • czarny pieprz • świeży tymianek i rozmaryn • słodka papryka w proszku • ostra papryka w proszku.

Reklama

Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, wstaw do zimnej, osolonej wody i gotuj do momentu wrzenia. Odcedź, ułóż je w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, dokładnie obtocz je w przyprawach, posyp ziołami. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 35–40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij z naczynia pokrywkę.

Show
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.