Reklama
  • Czwartek, 2 marca 2017 (08:05)

    Łódki z cukinii ze szprotkami

Składniki na 4 porcje: ● cukinia ● mała cebula ● puszka szprotek w pomidorach ● szklanka kuskus ● kilka gałązek kopru ● marchewka ● łyżka oleju ● sól ● pieprz ● cytryna

1. Kuskus zalej osolonym wrzątkiem.

Reklama

2. Cebulę posiekaj, marchewkę pokrój w kostkę.

3. Cukinię przekrój wzdłuż i usuń miąższ.

4. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj marchewkę i pokrojony w kostkę miąższ cukinii.

5. Warzywa połącz z kuskusem, dosyp koperek, przemieszaj i dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

6. Napełnij farszem cukinię, na wierzch wyłóż szprotki.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.