Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:00)

    Łódeczki z bakłażana

Składniki dla 4 osób: 2 bakłażany • czerwona papryka • 20 dag gotowanej wołowiny np. z rosołu • kostka sera feta • cebula • szklanka ryżu • natka pietruszki • olej • słoiczek koncentratu pomidorowego • sól • pieprz.

1 Bakłażan przekrój na pół, łyżką wydrąż środek. Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż z pokrojonym w kostkę środkiem bakłażana. Mięso, ser feta i paprykę pokrój w kostkę. Dodaj warzywa i mięso do ryżu, przypraw, wymieszaj.

2 Bakłażany faszeruj ryżem z mięsem i warzywami. Koncentrat pomidorowy wymieszaj w szklance wody, wlej na dno naczynia. Układaj faszerowanego bakłażana. Przykryj.

Reklama

Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj gorące z surówką.

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.