Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:00)

    Łódeczki z bakłażana

Składniki dla 4 osób: 2 bakłażany • czerwona papryka • 20 dag gotowanej wołowiny np. z rosołu • kostka sera feta • cebula • szklanka ryżu • natka pietruszki • olej • słoiczek koncentratu pomidorowego • sól • pieprz.

1 Bakłażan przekrój na pół, łyżką wydrąż środek. Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż z pokrojonym w kostkę środkiem bakłażana. Mięso, ser feta i paprykę pokrój w kostkę. Dodaj warzywa i mięso do ryżu, przypraw, wymieszaj.

2 Bakłażany faszeruj ryżem z mięsem i warzywami. Koncentrat pomidorowy wymieszaj w szklance wody, wlej na dno naczynia. Układaj faszerowanego bakłażana. Przykryj.

Reklama

Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj gorące z surówką.

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.