Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (13:05)

    Lasagne z ziemniakami. Oryginalna warstwowa zapiekanka

●400 g ugotowanych ziemniaków w całości lub utłuczonych (mogą być z poprzedniego dnia) ●300 g mielonego mięsa ●olej ●duża cebula ●tarty żółty ser (ok. 100-200 g, zależnie od upodobań) ●sól, pieprz oraz inne przyprawy, np. majeranek, słodka papryka, tymianek, rozmaryn, gałka muszkatołowa (można modyfikować, zależnie od upodobań)

Reklama

1. Mięso mielone przesmaż na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Naczynie żaroodporne natłuść olejem, po czym warstwami układaj w nim pokrojone w plastry (lub utłuczone) ziemniaki i mięso, posypując przyprawami oraz startym serem (na wierzch nasyp go nieco więcej). Naczynie wstaw do piekarnika (180°C) na ok. 15-20 min.

Świat kobiety
Więcej na temat:lasagne | oryginalna | zapiekanka

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże kalarepki, 2 pomidory, 2 jajka, 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany, pół pęczka koperku, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.