Reklama
  • Poniedziałek, 20 stycznia 2014 (12:00)

    Łagodny gulasz

Składniki na 4 porcje: 40 dag kiełbasy, np. szynkowej, 1 por, 2 papryki: zielona i czerwona, 1 duża cebula, 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego, 1-2 łyżki oleju, sól, pieprz.

1. Warzywa oczyścić. Cebulę pokroić w cienkie półkrążki, a białą część pora w talarki. Część papryki pociąć w paski (do ozdoby dania), resztę pokroić w kostkę.

Reklama

2. W niedużym rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę i por, dodać 2 łyżki gorącej wody i smażyć około 5 minut, mieszając. Dodać paprykę, wlać pół szklanki gorącej wody, doprawić. Dusić pod przykryciem.

Po 10 minutach dodać obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dusić jeszcze 5 minut. Podawać z makaronem.

Twoje Imperium
Więcej na temat:cebula | gulasz

Zobacz również

  • Składniki: 1 średnia dynia (ok. 1,3 kg) • 6 łyżek oliwy z oliwek • 4 laski cynamonu • 4 łyżki syropu klonowego • 3 ząbki czosnku • 20 liści szałwii • 5 liści laurowych • sól, czarny pieprz • 150 g... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.