Reklama
  • Poniedziałek, 20 stycznia 2014 (12:00)

    Łagodny gulasz

Składniki na 4 porcje: 40 dag kiełbasy, np. szynkowej, 1 por, 2 papryki: zielona i czerwona, 1 duża cebula, 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego, 1-2 łyżki oleju, sól, pieprz.

1. Warzywa oczyścić. Cebulę pokroić w cienkie półkrążki, a białą część pora w talarki. Część papryki pociąć w paski (do ozdoby dania), resztę pokroić w kostkę.

Reklama

2. W niedużym rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę i por, dodać 2 łyżki gorącej wody i smażyć około 5 minut, mieszając. Dodać paprykę, wlać pół szklanki gorącej wody, doprawić. Dusić pod przykryciem.

Po 10 minutach dodać obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dusić jeszcze 5 minut. Podawać z makaronem.

Twoje Imperium
Więcej na temat:cebula | gulasz

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mielonego mięsa wieprzowo- wołowego, 2 świeże kolby kukurydzy, 1 puszka fasoli jaś lub innej dużej, 4 pory, 1 cebula, 1 puszka pomidorów w zalewie, 3 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.