Reklama
  • Piątek, 31 października 2014 (08:05)

    Kukurydza z ryżem na ostro

Składniki na 3 porcje: • szklanka ryżu • 3 kolby kukurydzy • łyżeczka posiekanej cebuli • 2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę • 7 łyżek masła • łyżka musztardy francuskiej • łyżka siekanych ziół: natki pietruszki, rozmarynu, tymianku • 2 ostre papryczki • sól • 3 gałązki rozmarynu.

1. Na 2 łyżkach masła zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj ryż, podsmaż, po czym zalej 2 szklankami osolonej wody. Gotuj, aż odparuje cały płyn.

2. Papryczki drobno posiekaj. Kukurydzę ugotuj z dodatkiem 2 łyżek masła.

Reklama

3. Resztę tłuszczu rozpuść w rondelku, a następnie wrzuć posiekane zioła oraz ostre papryczki. Dodaj musztardę francuską. Całość dopraw solą.

4. Przygotowany ryż wysyp na talerze. Ułóż na nich kawałki kukurydzy i polej je ostrym masłem. Udekoruj potrawę gałązkami rozmarynu.

Kurier TV
Więcej na temat:kukurydza

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.