Reklama
  • Środa, 30 lipca 2014 (10:00)

    Kotlety z kapusty

Składniki: 50 dag kapusty (białej lub włoskiej), 2 cebule, jajko, 10 dag kaszy jaglanej, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, kminek, zioła prowansalskie, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia

Przygotowanie: Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu (na szklankę kaszy – 2 szklanki wody). Kapustę poszatkuj. Gotuj 5 minut w osolonej wodzie, odsącz. Cebulę obierz i drobno pokrój. Zeszklij na oleju. Kiedy składniki ostygną, wymieszaj je. Dodaj jajko, bułkę, przypraw (masa powinna być lekko klejąca się).

Reklama

Uformuj kotleciki. Obtocz je w bułce tartej i usmaż na oleju. Podaj z surówką z pomidorów, ogórków oraz smażonymi ziemniakami.

Porcje: 6, Przygotowanie: 50 min, Cena: 1,60 zł, Kalorie: 215 kcal

Bella Relaks
Więcej na temat:kotlety | Lorie | ceny | z | bułka tarta

Zobacz również

  • Składniki: ● 1 cukinia ● 1 cebula ● 2 jajka ● 2 łyżki jogurtu naturalnego ● 6-8 łyżek mąki pszennej ● garść świeżego koperku ● ząbek czosnku ● sól ● pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.