Reklama
  • Środa, 30 lipca 2014 (10:00)

    Kotlety z bobu i mintaja

Składniki: 2 filety z mintaja, 1 i 1/3 szklanki bobu, 2 jajka, 5 dag żółtego sera, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżka koperku, przyprawa Kucharek, pieprz ziołowy i kolorowy, 2 łyżki bułki tartej, bułka tarta i olej do smażenia

Przygotowanie; Ugotuj ryby i bób. Ostudź i zmiksuj. Ugotuj na twardo jedno jajko. Obierz, posiekaj. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Ostudź.

Reklama

Wymieszaj przygotowane składniki, dodaj surowe jajko, bułkę tartą. Przypraw masę Kucharkiem, pieprzem ziołowym i kolorowym. Uformuj kotleciki. Obtocz w bułce tartej. Smaż na oleju. Do kotletów możesz użyć dowolnych ryb.

Porcje: 8, Przygotowanie: 60 min, Cena: 1,40zł, Kalorie: 175 kcal

Bella Relaks
Więcej na temat:kotlety | Lorie | ceny | bób | bułka tarta

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 4 pory, 8 plasterków szynki, 50 g masła czosnkowego lub ziołowego, 100 g tartego sera mozzarella, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.