Reklama
  • Środa, 30 lipca 2014 (10:00)

    Kotlety cukiniowe z fetą

Składniki: cukinia, jajko, 1/3 szklanki posiekanego koperku, 2/3 szklanki bułki tartej, pół szklanki sera feta, 2 łyżki mąki, mąka do obtaczania kotletów, sól, pieprz, mielony kminek, olej

Przygotowanie: Cukinię umyj (nie obieraj). Zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Lekko posól i odstaw na kwadrans. Odciśnij nadmiar soku, przełóż do miski. Dodaj jajko, pokruszoną fetę, bułkę tartą, mąkę, kminek, posiekany koperek. Wymieszaj masę, przypraw solą oraz pieprzem.

Reklama

Z masy uformuj kotlety. Obtaczaj je w mące i smaż na gorącym oleju. Podaj z naturalnym jogurtem (np. typu greckiego) lub sosem jogurtowo-czosnkowym: do jogurtu dodaj trochę czosnku, przypraw solą. Schłodź.

Bella Relaks
Więcej na temat:kotlety | feta

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.