Reklama
  • Poniedziałek, 10 sierpnia 2015 (13:06)

    Kotleciki z cukinii i ziemniaków

Składniki: 60 dag cukinii, 1 pęczek koperku, 3 ugotowane ziemniaki, 1 cebula, 2 jajka, bułka tarta, 5 dag żółtego sera (np. ementaler), olej, sól, pieprz

1. Cukinię obierz, przekrój na pół i usuń nasiona. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oprósz solą i odstaw na kilka minut. W tym czasie opłucz i osusz koperek. Oderwij piórka od łodyżek, posiekaj.

Reklama

2. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z odciśniętą cukinią. Dodaj posiekaną cebulę, jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz starty ser. Dopraw solą i pieprzem. Formuj niewielkie kotlety. Smaż je na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

4 porcje, czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 1,90 zł.

Świat kobiety
Więcej na temat:Kotleciki | z

Zobacz również

  • Składniki: 2 cebule, 1 kg ziemniaków, 2 szklanki gotowanego, ostudzonego mleka, 2 jajka, 4 łyżki mąki, świeży koperek, olej, pieprz,sól, mały kubek śmietany, kilka ziarenek całego pieprzu,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.