Reklama
  • Środa, 2 września 2015 (15:00)

    Kapusta z paprykami i selerem

Składniki: główka kapusty, 2 papryki (zielona i biała), por, cebula, pietruszka (natka i korzeń), seler (natka i korzeń), 10 listków świeżej bazylii, maggi, pieprz,3 łyżki koncentratu pomidorowego

Kapustę oczyść, pokrój na drobne kawałki. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Por oczyść, pokrój w krążki. Natkę pietruszki i selera posiekaj. Korzeń selera i pietruszki obierz, pokrój w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wrzuć do dużego garnka.

Reklama

Wlej 2 szklanki wody. Skrop maggi, oprósz pieprzem, dodaj umyte listki bazylii. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Przypraw do smaku. Udekoruj bazylią.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:z | seler

Zobacz również

  • Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł Skład na 4 porcje: ● 2 duże lub 4 średniej wielkości cebule ● 110 g mąki pszennej ● 4–6 łyżek bułki tartej ● 1–2 ząbki czosnku ● 1 l oleju do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.