Reklama
  • Wtorek, 15 lipca 2014 (10:05)

    Kapuściany garnek

główka młodej kapusty, marchewka, cebu la, pętko cienkiej kiełbasy, pęczek koperku, 30 dag makaronu rurki, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki, olej, ocet jabłkowy lub sok z cytryny, sól, pieprz

Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna

Reklama

1. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody według przepisu na opakowaniu. Odcedź. Marchewkę obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj.

2. Kapustę oczyść, poszatkuj. Włóż do rondla, zalej wodą tak, aby przykryła kapustę. Gotuj ok. 5 minut od momentu zagotowania. Dobrze odcedź. Dodaj marchewkę i cebulę, zalej 2 i pół szklanki wody, gotuj na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut).

3. Kiełbasę pokrój w półplasterki, podsmaż na oleju. Dodaj do garnka razem z koncentratem pomidorowym i koperkiem. Wymieszaj, podgrzej.

Przypraw słodką papryką, octem jabłkowym, solą i pieprzem. Dodaj makaron, wymieszaj.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | cukier | Pu | garnek | sok z cytryny

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4-5 ziemniaków, 20 dag surowego boczku, 2 małe czerwone cebule, 2-3 gałązki tymianku, 1/3 pęczka koperku. Dressing: 2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy, 1 łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.