Reklama
  • Piątek, 29 maja 2015 (11:05)

    Kalafiorowa potrawka z makaronem

Składniki na 4 porcje: ● 2 małe kalafiory ● 4 marchewki ● 30 dag pieczarek ● 2 białe cebule ● pojedyncza pierś z kurczaka ● olej ● pół paczki makaronu kolanka ● pół szklanki wywaru drobiowego ● mała śmietana 18% ● sól ● pieprz biały ● pół pęczka koperku.

❶ Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Reklama

❷ Pierś kurczaka umyj, oczyść z błonek, po czym pokrój w cienkie paski.

❸ Cebulę obierz, drobno posiekaj i delikatnie oprósz solą. Po kilku minutach wrzuć ją na mocno rozgrzany olej. Kiedy się lekko zeszkli, dorzuć mięso i usmaż na złoto.

❹ Marchewki obierz i potnij w plastry razem z pieczarkami. Kalafiory podziel na różyczki.

❺ Warzywa ugotuj w garnku na parze, dorzuć na patelnię, zalej bulionem i podduś.

❻ Danie wymieszaj z makaronem, śmietaną i pieprzem. Udekoruj koperkiem.

Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: łatwe

Telemax
Więcej na temat:makaron | z | danie | makarony

Zobacz również

  • Składniki: 3 bulwy fenkuła, 40 dag polędwiczek wieprzowych, pieprz, 3-4 łyżki oleju, sól, 100 ml wytrawnego białego wina, 1 cebula, 20 dag śmietany kremówki, 25 dag sera gorgonzola, 4 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.