Reklama
  • Środa, 18 marca 2009 (11:46)

    Kalafior z pomarańczami - w pół godziny

Odkrywaj nowe smaki.

Zdjęcie

Kalafior z pomarańczami /Smacznego
Kalafior z pomarańczami
/Smacznego

Składniki:

- 1 mały kalafior lub paczka mrożonego,
- 2 łyżki curry,
- 2 pomarańcze,
- 0,5 szklanki wywaru warzywnego,
- 1 płaska łyżka mąki,
- 0,5 szklanki śmietany,
- sól, pieprz,
- cukier

Reklama

Przygotowanie:

Kalafiora podzielić na różyczki lub rozmrozić. Pomarańcze obrać. Ze skórki z jednej pomarańczy usunąć biały miąższ, sok wycisnąć. Do rondelka wlać wywar, sok pomarańczowy, dodać curry, sól i pieprz, skórkę pomarańczową pokrojoną w juliannę zagotować, śmietanę wymieszać z mąką i dodać do wywaru, sos doprawić solą, pieprzem i cukrem. Kalafiora ugotować w oddzielnej osolonej wodzie, polać sosem i podawać.
Czas przygotowania 0,5 h.
Przepis na 4 osoby.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 4 pory, 8 plasterków szynki, 50 g masła czosnkowego lub ziołowego, 100 g tartego sera mozzarella, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.