Reklama
  • Poniedziałek, 29 lutego 2016 (13:06)

    Jarski pasztet z soczewicy

1. Namoczoną wcześniej i przepłukaną soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku. 2. Do drugiego garnka włóż obraną marchew i selera. Zalej wodą, dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i wsyp sól oraz pieprz. 3. Warzywa ugotuj na miękko, zmiel w maszynce razem z podsmażonymi na oleju pieczarkami z szalotką i czosnkiem. 4. Składniki wymieszaj z soczewicą, jajkami i przyprawami. 5. Włóż masę do foremki keksowej, po czym wstaw na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Składniki na 8 porcji: • szklanka zielonej soczewicy • pół szklanki czerwonej soczewicy • pół średniego selera • 2 marchewki • 4 pieczarki • 3 szalotki • 5 łyżek oliwy • 2 ząbki czosnku • 2 jajka • sól • pieprz • ziele angielskie • liście laurowe • olej.

Reklama

Czas: 60 min, 1 porcja = 220 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:pasztet

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.