Reklama
  • Poniedziałek, 21 grudnia 2015 (10:05)

    Gulasz z dyni

Składniki dla 4 osób: Średniej wielkości dynia • cebula • garść zielonych oliwek • bakłażan • cukinia • 3 ogórki kiszone • kilka suszonych śliwek • 3 łyżki oleju • pomidorki koktajlowe • czerwona papryka • pół łyżeczki papryki w proszku • pół łyżeczki kurkumy • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • szczypta szafranu • sól • pieprz.

Reklama

1 Dynię obierz, wyjmij pestki, miąższ pokrój w kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę. Warzywa pokrój. W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj dynię, paprykę, bakłażana, śliwki, cukinię. Smaż chwilę, zalej wodą. Gotuj 20 minut. 2 Do sosu dodaj ogórki, oliwki, pomidorki i przyprawy. Całość duś na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Podawaj z kaszą lub pieczonymi ziemniakami.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:gulasz | dynia | Gulasz z dynią

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 3 cebule, 4 ząbki czosnku, 7 dag cukru, puszka pomidorów w zalewie, 2 ostre papryczki, 2 łyżki octu, 1 kalafior, 15 dag żółtego sera, 2 jajka, bułka tarta, sól, kolorowy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.