Reklama
  • Poniedziałek, 21 grudnia 2015 (10:05)

    Gulasz z dyni

Składniki dla 4 osób: Średniej wielkości dynia • cebula • garść zielonych oliwek • bakłażan • cukinia • 3 ogórki kiszone • kilka suszonych śliwek • 3 łyżki oleju • pomidorki koktajlowe • czerwona papryka • pół łyżeczki papryki w proszku • pół łyżeczki kurkumy • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • szczypta szafranu • sól • pieprz.

Reklama

1 Dynię obierz, wyjmij pestki, miąższ pokrój w kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę. Warzywa pokrój. W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj dynię, paprykę, bakłażana, śliwki, cukinię. Smaż chwilę, zalej wodą. Gotuj 20 minut. 2 Do sosu dodaj ogórki, oliwki, pomidorki i przyprawy. Całość duś na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Podawaj z kaszą lub pieczonymi ziemniakami.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:gulasz | As | dynia | z | Gulasz z dynią

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 dynia hokkaido (ok. 1,5 kg), 1 duży albo 2 mniejsze pory (biała część), 1 łyżeczka suszonych płatków chili, 6 łyżek oliwy z oliwek, sól, pieprz mielony, 2 dymki, 4 gałązki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.