Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia (11:05)

    Gulasz jarzynowy

Składniki dla 4 osób: 30-40 dag fasolki szparagowej • cebula • 2 średnie pomidory • 1/2 małego kalafiora •kalarepa • 1-2 marchewki • pietruszka • 1/2 puszki zielonego groszku konserwowego • 1/2 puszki białej fasolki • 1-2 łyżki mąki kukurydzianej • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki • 2-3 łyżki oliwy • sól • pieprz.

Reklama

1. Fasolkę szparagową ugotować i podzielić na mniejsze części. Marchew, kalarepę oraz pietruszkę ugotować i pokroić w kostkę. Ugotowany kalafior rozdrobnić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

2. Pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie, dodać pomidory, poddusić. Dodać pozostałe składniki. Zalać wywarem jarzynowym, zagęścić mąką kukurydzianą. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczywem lub ryżem.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże kalarepki, 2 pomidory, 2 jajka, 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany, pół pęczka koperku, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.