Reklama
  • Czwartek, 16 lipca 2015 (13:05)

    Gołąbki z farszem grzybowym

Składniki: 3 szalotki, pęczek natki pietruszki, 30 dag suszonych grzybów , 2 łyżki oleju, kapusta włoska, sól, 25 dag ricotty, 2 jajka, 10 dag sera feta, 2 łyżki oliwy.

Przygotowanie:

Grzyby namocz i pokrój. Szalotki posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj grzyby i pietruszkę. Całość podsmaż. Kilka dużych liści kapusty sparz w posolonym wrzątku. Następnie opłucz je w zimnej wodzie i odcedź.

W misce wymieszaj ricottę, jajka oraz smażone grzyby z szalotkami. Dopraw do smaku solą i wymieszaj. Liście kapusty rozłóż na blacie i nałóż na nie nadzienie. Zwiń w roladki. Gołąbki ułóż w brytfance. Posyp rozkruszoną fetą i skrop oliwą.

Reklama

Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami.

Na żywo
Więcej na temat:grzyby | gołąbki

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.