Reklama
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Faszerowany bakłażan

Składniki na 2 porcje: • bakłażan • puszka krojonych pomidorów • 20 dag mięsa mielonego • cebula • 3 ząbki czosnku • sól • pieprz • szczypta cynamonu • słodka papryka • oliwa z oliwek • 10 dag sera żółtego

1. Bakłażana przekrój na pół i wydrąż miąższ. Na oliwie zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem. Dołóż osolone mięso mielone.

Reklama

2. Pomidory połącz z solą, pieprzem, papryką i cynamonem.

3. Wymieszaj składniki i nafaszeruj nimi łódki z bakłażana i posyp startym serem.

4. Zapiekaj 20 minut w 200°C.

Czas: 50 min, 1 porcja = 330 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.