Reklama
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Faszerowany bakłażan

Składniki na 2 porcje: • bakłażan • puszka krojonych pomidorów • 20 dag mięsa mielonego • cebula • 3 ząbki czosnku • sól • pieprz • szczypta cynamonu • słodka papryka • oliwa z oliwek • 10 dag sera żółtego

1. Bakłażana przekrój na pół i wydrąż miąższ. Na oliwie zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem. Dołóż osolone mięso mielone.

Reklama

2. Pomidory połącz z solą, pieprzem, papryką i cynamonem.

3. Wymieszaj składniki i nafaszeruj nimi łódki z bakłażana i posyp startym serem.

4. Zapiekaj 20 minut w 200°C.

Czas: 50 min, 1 porcja = 330 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: 10 dag ryżu do risotto, 30 dag buraków, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oliwy, 4 gałązki świeżego tymianku (lub 1/2 łyżeczki suszonego), 500 ml bulionu jarzynowego, 4... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.