Reklama
  • Poniedziałek, 25 maja 2015 (09:05)

    Faszerowane ziemniaki

Składniki na 4 porcje: 4 duże ziemniaki, 1/2 cukinii, 1 pomidor, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 2 łyżki oleju, 4 plastry żółtego sera, 1 łyżka masła, sól, pieprz.

1 Pomidora obrać ze skóry. Razem z cukinią pokroić go w drobną kostkę. Dodać oliwki, olej, doprawić.

Reklama

2 Ziemniaki dokładnie wyszorować, ściąć wierzchy, wydrążyć środki. Wnętrze każdego nasmarować masłem, oprószyć solą i pieprzem. Napełnić je przygotowanym farszem, zawinąć w folię aluminiową.

Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Po tym czasie zdjąć folię, przykryć ziemniaki plasterkami sera i zapiec na złoty kolor. Podawać gorące.

Przygotowanie: ok. 90 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:ziemniaki | piec | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: Kotleciki: 2 brokuły • 2 łyżki mąki • olej Tempura: 1/2 szklanki mąki kukurydzianej • 1/2 szklanki mąki pszennej • zimna woda gazowana Sos: serek śmietankowy z ziołami •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.