Reklama
  • Środa, 12 lipca (08:00)

    Faszerowane rzodkiewki

4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha.

1 Rzodkiewki umyj, odetnij korzonki. Następnie odkrój 1/3 każdej rzodkiewki (od góry). Odłóż do dekoracji. Z każdej rzodkiewki wydryluj część białego miąższu w taki sposób, aby nie uszkodzić ścianek. Twaróg zmiel, rozetrzyj ze śmietaną. Dodaj posiekany miąższ rzodkiewkowy. Dopraw solą i białym pieprzem.

2 Masę przełóż do woreczka z odciętym rogiem. Wyciskaj do otworów w rzodkiewkach. Ułóż na półmisku posypanym kiełkami. Ozdób odciętymi wierzchami.

Reklama

czas ok. 15 min; porcja – 50 kcal, cena 1,80 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże kalarepki, 2 pomidory, 2 jajka, 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany, pół pęczka koperku, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.