Reklama
  • Czwartek, 10 marca (15:00)

    Faszerowane kalarepki

Składniki na 4 porcje: 4 kalarepki, po 1 żółtej i czerwonej papryce, 8 pieczarek, 200 ml jogurtu greckiego, 1/2 szklanki groszku z puszki, 2 czerwone cebule, 2 tosty, po 2 łyżki majonezu i musztardy, oliwa do smażenia, sól, pieprz świeżo mielony

1. Kalarepy obrać, gotować ok. 30 minut, odcedzić, odciąć górę, wydrążyć, miąższ pokroić. Cebulę posiekać, sparzyć, odcedzić. Z papryk usunąć nasiona, drobno pokroić.

Reklama

2. Pieczarki pokroić w ćwiartki, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną paprykę, kalarepę, doprawić, wystudzić, odsączyć, wymieszać z cebulą i groszkiem. Kalarepy faszerować warzywami, posypać pokrojonymi w kostkę tostami, polać jogurtem wymieszanym z majonezem, musztardą i przyprawami.

Nasza rada

Przed podaniem kalarepki posyp posiekaną natką pietruszki. Pasują do dań mięsnych zamiast ziemniaków, kaszy czy ryżu.

Przygotowanie: ok. 45 minut.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: kalafior, 1 kg mięsa mielonego, jajko, sól, pieprz l oliwa, czerstwa bułka, bagietka,mleko, cebula, sos śmietanowo-czosnkowy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.