Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:20)

    Faszerowana kalarepa

Małokaloryczne, pikantne.

Przepis przysłała Tatiana Lewandowska ze Świecia

Składniki: 5 kalarepek, pół op. kuskusu, 4 pieczarki, marchewka, pietruszka, cebula, 2 ząbki czosnku, wywar rosołowy, masło, sól, pieprz, oliwa.

Reklama

1. Kalarepki obierz, gotuj 20 min w osolonej wodzie. Odkrój wierzchy, wydrąż, pozostawiając 1 cm ścianki. Miąższ pokrój.

2. Marchewkę i pietruszkę ugotuj, pokrój w kostkę. Kuskus namocz w wywarze. Pieczarki, cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie.

Dodaj warzywa i kuskus, podsmaż. Napełnij kalarepki, przykryj masłem. Zapiekaj 10 min.

czas przygotowania 50 min, ilość porcji 5, cena za porcję 2,30 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | kalarepa

Zobacz również

  • Potrawka z duszonej cukinii  z tymiankiem

    Składniki: 2 małe cukinie, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 gałązki świeżego tymianku, 4-5 łyżek śmietanki kremówki (30 proc.), sól, pieprz, olej do smażenia. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.