Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:20)

    Faszerowana kalarepa

Małokaloryczne, pikantne.

Przepis przysłała Tatiana Lewandowska ze Świecia

Składniki: 5 kalarepek, pół op. kuskusu, 4 pieczarki, marchewka, pietruszka, cebula, 2 ząbki czosnku, wywar rosołowy, masło, sól, pieprz, oliwa.

Reklama

1. Kalarepki obierz, gotuj 20 min w osolonej wodzie. Odkrój wierzchy, wydrąż, pozostawiając 1 cm ścianki. Miąższ pokrój.

2. Marchewkę i pietruszkę ugotuj, pokrój w kostkę. Kuskus namocz w wywarze. Pieczarki, cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie.

Dodaj warzywa i kuskus, podsmaż. Napełnij kalarepki, przykryj masłem. Zapiekaj 10 min.

czas przygotowania 50 min, ilość porcji 5, cena za porcję 2,30 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | kalarepa

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● pół główki białej kapusty ● pół kg grzybów leśnych, np. maślaków, podgrzybków, prawdziwków ● cebula ● liść laurowy ● ziele angielskie ● pieprz czarny świeżo mielony ● sól... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.