Reklama
  • Czwartek, 8 października 2015 (13:00)

    Fasolka szparagowa z ziemniakami z patelni

Składniki: 60 dag zielonej fasolki szparagowej, 70 dag ziemniaków, 2 marchewki, 4 łyżki oleju, 3 gałązki natki, 40 dag schabu bez kości, 20 dag śmietany kremówki, 2 łyżki musztardy francuskiej, 1 łyżka masła, pieprz, sól

1. Warzywa, w zależności od rodzaju, oczyść, obierz, opłucz, pokrój. Ziemniaki gotuj w posolonej wodzie 20 minut, a marchewkę – 10 minut. Fasolkę dodaj do marchewki 2 minuty przed końcem gotowania.

2. Warzywa odcedź, osącz. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Smaż na nim ziemniaki 10 minut, dodaj marchewkę i fasolkę. Duś 5 minut. Schab pokrój w kostkę, smaż 5 minut na reszcie oleju. Dołóż do warzyw. Tłuszcz ze smażenia mięsa wymieszaj z masłem, śmietaną i musztardą. Sos zagotuj, przypraw. Polej składniki na patelni. Danie posyp natką.

Reklama

Naj
Więcej na temat:fasolka | z

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 1 nieduża dynia hokkaido ● 5 łyżek oliwy ● główka czosnku ● tymianek, szałwia, bazylia lub oregano ● sól gruboziarnista ● pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.