Reklama
  • Poniedziałek, 29 sierpnia 2016 (14:00)

    Fasolada pomidorowa

Składniki na 6 porcji: • pół kg białej fasoli • 4 łyżki oliwy • cebula • 3 ząbki czosnku • 2 marchewki • 2 łodygi selera naciowego • pół l passaty pomidorowej • litr wywaru warzywnego • 2 listki laurowe • sól • pieprz • słodka papryka • natka pietruszki

1. Fasolę namocz przez noc. Nastepnego dnia odlej wodę, przepłucz i wlej świeżą. Osoloną gotuj około godzinę.

2. W tym czasie posiekaj cebulę z czosnkiem. Obraną marchew i seler naciowy pokrój na plasterki.

Reklama

3. W garnku na oliwie przesmaż cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj marchew i seler. Po około 5 minutach smażenia dołóż fasolę, wlej passatę oraz gorący wywar.

4. Wsyp przyprawy, doprowadź całość do wrzenia i gotuj ok. 20 minut. 5. Gotową zupę posyp obficie natką.

Czas: 45 min. 1 porcja = 200 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 2 pęczki rzodkiewki, pół pęczka trybuli lub natki, pół pęczka szczypiorku, 1/3 szklanki śmietany, 1-2 łyżki majonezu, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.