Reklama
  • Wtorek, 9 lutego 2016 (11:00)

    Fasola z morelami i schabem

Składniki: ● 2 szklanki drobnej fasolki ● puszka moreli ● 2 łyżki majeranku ● 75 dag schabu środkowego ● 2 ząbki czosnku ● 2 łyżki masła ● cebula ● sól ● pieprz ● cukier

1. Fasolę namocz we wrzątku i odstaw na godzinę. Schab oczyść, natrzyj roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Odstaw na godzinę do marynowania. Następnie obsmaż mięso i piecz przez godzinę w nagrzanym do 200°C piekarniku.

Reklama

2. Fasolkę ugotuj do miękkości. Morele pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Zeszklij ją na oleju. Dodaj śliwki i po chwili ugotowaną fasolę. Dopraw. Gotową fasolkę podawaj z plastrami upieczonego schabu.

Takie jest życie
Więcej na temat:fasola | schab | morele

Zobacz również

  • Składniki: 6 kalarepek , 1 duża marchewka, 1 dymka ze szczypiorem , 6 pieczarek, masło, pół szklanki bulionu warzywnego, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.