Reklama
  • Środa, 18 stycznia (11:05)

    Domowe leczo

Skład na 6 porcji: po 2 cukinie, czerwone i zielone papryki, marchewki, po 3 cebule i pomidory, 500 g kiełbasy, mały koncentrat pomidorowy, vegeta, sól, pieprz, bazylia, olej, mąka.

Czas przygotowania 40 minut Cena porcji ok. 2,80 zł

Reklama

Cukinię i papryki kroję w kostkę, a marchewkę w talarki. Pomidory sparzam, obieram ze skórki i rozdrabniam. Warzywa wrzucam do garnka, zalewam szklanką wody i duszę do miękkości. Cebulę siekam, podrumieniam na patelni i dodaję do gotujących się warzyw.

Kiełbasę kroję na talarki i obsmażam na oleju z każdej strony. Gdy warzywa są miękkie, wrzucam kiełbasę, dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam do smaku pieprzem, solą, vegetą i bazylią.

W słoiczku roztrzepuję 2 łyżki mąki z 1/4 szklanki zimnej wody. Wlewam do lecza i gotuję przez chwilę. Podaję z ryżem lub makaronem.

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.