Reklama
  • Piątek, 21 sierpnia 2015 (08:06)

    Dodatek do kotletów z kaszy

Składniki: 6 pomidorów, 3 czerwone papryki, ćwiartka startego selera, pół szklanki bulionu warzywnego, 4 ząbki czosnku, duża cebula, oliwa, przyprawy: estragon, bazylia, sól, pieprz, cukier, posiekany koperek i natka pietruszki.

Przygotowanie:

W niewielkim garnku rozgrzej 3 łyżki oliwy, wrzuć seler, posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie przykryj, a po 3 minutach wlej bulion.

Dodaj pomidory i przyprawy – trochę soli, pieprz, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę estragonu. Całość gotuj na niewielkim ogniu przez kolejnych kilka minut, często mieszając. Na końcu wrzuć przeciśnięty czosnek, płaską łyżkę koperku i natki.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:datki

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.