Reklama
  • Czwartek, 12 marca 2009 (16:20)

    Delikatne rattatui - w 35 minut

Z kuchni francuskiej.

Zdjęcie

Delikatne rattatui /Smacznego
Delikatne rattatui
/Smacznego

Składniki na 6 porcji:

- 40 dag ziemniaków,
- papryka czerwona, zielona i żółta, cebula,
- ząbek czosnku, łyżka margaryny,
- puszka pomidorów bez skórki,
- 1 i 1/4 szklanki rosołu, papryka w proszku,
- puszka kukurydzy,
- sól i pieprz do smaku.

Reklama

Przyrządzanie:

Obrane ziemniaki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Czosnek obrać a potem zmiażdżyć. Wszystkie warzywa podsmażyć na margarynie. Dodać pomidory, wlać rosół. Całość gotować 15 minut. Kukurydzę osączyć, dodać do warzyw, zagotować. Potrawę doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Podawać z pieczywem lub ryżem.
1 porcja - 350 kcal
Czas przygotowania: 35 minut

Smacznego

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● 400 g dyni Hokkaido bez pestek, 1,5 szklanki czerwonej soczewicy, 5 łyżek pasty tahini, 6 łyżek soku z cytryny, 5 łyżek oliwy z oliwek, sól, świeżo zmielony pieprz, wędzona... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.