Reklama
  • Wtorek, 25 maja 2010 (16:52)

    Danie jednogarnkowe z kapusty - w 50 minut

Danie, które zastąpi cały obiad.

Zdjęcie

Danie jednogarnkowe z kapusty /Smacznego
Danie jednogarnkowe z kapusty
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- 500 g świeżego jarmużu,
- 500 g kapusty,
- 500 g ziemniaków,
- cebula,
- 1 łyżka smalcu,
- 1i 3/4 l bulionu (instant),
- jedna czerwona papryka,
- 400 g kabanosów,
- sól pieprz,
1 łyżka średnioostrej musztardy

Przygotowanie:

Jarmuż umyć, otrząsnąć z wody, grubo pokroić. Kapustę umyć, wierzchnie liście odrzucić, resztę pokroić w kostkę. Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Smalec roztopić i przesmażyć na nim cebulę aż będzie szklista. Zalać bulionem i zagotować. Dodać ziemniaki, jarmuż, kapustę i gotować 20-25 minut na średnim ogniu. Paprykę umyć, pokroić w paski. Kabanosy pokroić na kawałki. Kabanosy i paprykę dodać 10 minut przed końcem gotowania. Doprawić solą pieprzem i musztardą.
Czas przygotowania 50 minut
Jedna porcja zawiera 2770 kJ/662 kcal

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • Papryki faszerowane  mięsem i marchewką

    Składniki: 5 papryk, 15 dag ryżu, 4 marchewki, 3 żółtka, 2 łyżki bułki tartej, olej, 1 duża cebula, 1-2 ząbki czosnku, 4 duże pomidory, sól, świeżo zmielony czarny pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.