-
Wtorek, 25 maja 2010 (16:52)
Danie jednogarnkowe z kapusty - w 50 minut
Danie, które zastąpi cały obiad.
Składniki na 4 porcje:
- 500 g świeżego jarmużu,- 500 g kapusty,
- 500 g ziemniaków,
- cebula,
- 1 łyżka smalcu,
- 1i 3/4 l bulionu (instant),
- jedna czerwona papryka,
- 400 g kabanosów,
- sól pieprz,
1 łyżka średnioostrej musztardy
Przygotowanie:
Jarmuż umyć, otrząsnąć z wody, grubo pokroić. Kapustę umyć, wierzchnie liście odrzucić, resztę pokroić w kostkę. Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Smalec roztopić i przesmażyć na nim cebulę aż będzie szklista. Zalać bulionem i zagotować. Dodać ziemniaki, jarmuż, kapustę i gotować 20-25 minut na średnim ogniu. Paprykę umyć, pokroić w paski. Kabanosy pokroić na kawałki. Kabanosy i paprykę dodać 10 minut przed końcem gotowania. Doprawić solą pieprzem i musztardą.Czas przygotowania 50 minut
Jedna porcja zawiera 2770 kJ/662 kcal

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 6 kalarepek , 1 duża marchewka, 1 dymka ze szczypiorem , 6 pieczarek, masło, pół szklanki bulionu warzywnego, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz. więcej
Twój komentarz może być pierwszy