Reklama
  • Wtorek, 14 marca 2017 (13:05)

    Czerwona kapusta z bakaliami

Składniki na 4 porcje: 1/2 główki czerwonej kapusty, 100 g rodzynek, 100 g łuskanych migdałów, sól, pieprz, 3 łyżki octu winnego czerwonego, 1 łyżka miodu, 1 łyżka cukru.

Przygotowanie:

Kapustę poszatkuj. Włóż do garnka, dodaj rodzynki, 1/2 szklanki wrzącej wody i ocet. Duś pod przykryciem przez 15 min. Na koniec dodaj miód, sól, cukier i wsyp migdały.

Reklama

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 3 cebule, 4 ząbki czosnku, 7 dag cukru, puszka pomidorów w zalewie, 2 ostre papryczki, 2 łyżki octu, 1 kalafior, 15 dag żółtego sera, 2 jajka, bułka tarta, sól, kolorowy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.