Reklama
  • Wtorek, 14 marca 2017 (13:05)

    Czerwona kapusta z bakaliami

Składniki na 4 porcje: 1/2 główki czerwonej kapusty, 100 g rodzynek, 100 g łuskanych migdałów, sól, pieprz, 3 łyżki octu winnego czerwonego, 1 łyżka miodu, 1 łyżka cukru.

Przygotowanie:

Kapustę poszatkuj. Włóż do garnka, dodaj rodzynki, 1/2 szklanki wrzącej wody i ocet. Duś pod przykryciem przez 15 min. Na koniec dodaj miód, sól, cukier i wsyp migdały.

Reklama

Zobacz również

  • Składniki: 2 pęczki młodej marchewki, kilka łyżek oliwy, 1-2 łyżki suszonego tymianku, 2 łyżki masła, 2 łyżki miodu, sól, mielona ostra papryka, kilka gałązek świeżej natki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.