Reklama
  • Piątek, 4 marca (15:00)

    Czerwona kapusta w plackach ziemniaczanych

Składniki: 1,5 kg ziemniaków, sól, cukier , 40 dag mąki, 1 jajko, ocet, 1 mała czerwona kapusta, 2 cebule, 2 łyżki smalcu, 20 dag wędzonego boczku.

1. Ziemniaki obierz, ugotuj z solą, ostudź, przepuść przez maszynkę. Dodaj mąkę, jajko oraz sól do smaku. Zagnieć ciasto. Podziel na 8 porcji. Każdą rozwałkuj na placek. Placki smaż z dwóch stron na suchej patelni.

2. Kapustę poszatkuj. Dodaj pokrojone i przesmażone na smalcu cebule, sól, cukier i ocet do smaku. Duś ze 100 ml wody do miękkości. Dodaj wysmażony na skwarki boczek. Podawaj do placków.

Reklama

Świat kobiety
Więcej na temat:kapusta | placek | placki

Zobacz również

  • Pieczone cukinie  z aromatycznym farszem

    Składniki: 4 średnie cukinie, 30 dag fileta z kurczaka, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 20 dag sera żółtego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, przyprawa do gyrosa, papryka ostra mielona, zioła... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.