Reklama
  • Wtorek, 19 stycznia (13:05)

    Cukiniowe roladki

Składniki na 12 porcjI: ■ 2 długie cukinie ■ puszka tuńczyka w oleju ■ 5 jaj ■ 2 śrdnie ziemniaki ■ pęczek szczypiorku ■ sól ■ pieprz ■ 2 łyżki groszku konserwowego

Reklama

Przyrządzanie:

➊ Jajka ugotuj na twardo i posiekaj. Obrane ziemniaki ugotuj, odcedź i rozgnieć tłuczkiem. Dodaj do składników tuńczyka i posiekany szczypiorek. Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.

➋ Cukinię umyj i przy pomocy obieraczki do warzyw zetnij podłużne paski. Skrop je oliwą i usmaż na patelni grillowej.

➌ Rozsmaruj na nich przygotowaną pastę tuńczykową i zwiń w roladki. Na wierzchu ułóż groszek.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 150

Super TV
Więcej na temat:roladki | Lorie | jaja

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 1 nieduża dynia hokkaido ● 5 łyżek oliwy ● główka czosnku ● tymianek, szałwia, bazylia lub oregano ● sól gruboziarnista ● pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.