Reklama
  • Wtorek, 19 stycznia 2016 (13:05)

    Cukiniowe roladki

Składniki na 12 porcjI: ■ 2 długie cukinie ■ puszka tuńczyka w oleju ■ 5 jaj ■ 2 śrdnie ziemniaki ■ pęczek szczypiorku ■ sól ■ pieprz ■ 2 łyżki groszku konserwowego

Reklama

Przyrządzanie:

➊ Jajka ugotuj na twardo i posiekaj. Obrane ziemniaki ugotuj, odcedź i rozgnieć tłuczkiem. Dodaj do składników tuńczyka i posiekany szczypiorek. Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.

➋ Cukinię umyj i przy pomocy obieraczki do warzyw zetnij podłużne paski. Skrop je oliwą i usmaż na patelni grillowej.

➌ Rozsmaruj na nich przygotowaną pastę tuńczykową i zwiń w roladki. Na wierzchu ułóż groszek.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 150

Super TV
Więcej na temat:roladki | Lorie | jaja

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: 50 dag selera korzeniowego, 1 i 1/2 szklanki zielonego groszku (może być mrożony), 4 jaja, 4-5 łyżek mąki, po 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku, bazylii i mięty, 4-5... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.