Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2007 (18:25)

    Cebula nadziewana rybami

Nowe wcielenie cebuli.

Zdjęcie

/MWMedia
/MWMedia

Składniki:

8 cebul średniej wielkości
2 łyżki stołowe bułki tartej
1 łyżka stołowa oleju
1 puszka ryb konserwowych (gatunek wg gustu)
pęczek pietruszki
kaparki
1 jajko
sól
szczypta pieprzu mielonego

Reklama

Obrać, dobrze umyć cebulę i ugotować na pół miękko. Bułkę tartą zrumienić na oleju. Ryby odsączyć z wody i pokroić na drobno.

Tak samo pokroić pietruszkę. Bułkę tartą wymieszać z rybami, świeżym jajkiem , pietruszką i kaparkami. Posypać pieprzem. Wyjąć środek wszystkich cebul, drobno pokroić i domieszać do farszu. Farsz wepchnąć do cebul.

Cebule wkładać do wysmarowanej olejem patelni i piec przez 20 minut w średnio gorącym piekarniku.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

MWMedia

Zobacz również

  • Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł Skład na 4 porcje: ● 2 duże lub 4 średniej wielkości cebule ● 110 g mąki pszennej ● 4–6 łyżek bułki tartej ● 1–2 ząbki czosnku ● 1 l oleju do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.