Reklama
  • Środa, 1 marca (10:05)

    Bukiet warzyw z dipem

Składniki: 15 dag jogurtu naturalnego, 20 dag twarożku śmietankowego, 2 ząbki czosnku, pieprz, sok z cytryny, sól, warzywa

Czosnek obierz, po czym drobno go posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Oprósz solą i dokładnie rozetrzyj. Następnie przełóż go do serka śmietankowego i wymieszaj. Po kilku minutach masę połącz z jogurtem naturalnym i wymieszaj, aż uzyskasz gładki sos. Dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem.

Schłódź go w lodówce. Przygotuj warzywa. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski. Seler naciowy opłucz i ułóż w wysokiej szklance. Marchewki obierz i pokrój w paski. Warzywa podawaj z wcześniej przygotowanym dipem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag mąki, 5 jajek, 1 szklanka mleka, 3 łyżki wody mineralnej, 4 małe cukinie, 8 plastrów szynki parmeńskiej, 200 ml jogurtu greckiego, 4 łyżki oleju, kiełki rzeżuchy, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.