Reklama
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Składniki: mała dynia hokkaido • 2 szalotki • 8 kromek ciemnego chleba • ząbek czosnku • 10 g świeżego imbiru • czerwona papryczka chilli • cytryna • szczypior • 2 łyżki oliwy • pół pęczka natki • 50 g pestek dyni • 250 g serka kremowego • sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 lutego (15:05)

    Składniki: 400 g ziemniaków, 1 ząbek czosnku, 150 g buraków, 2 czerwone cebule, 2 małe cukinie, 1 mała dynia hokaido, 4 pomidory, sól, pieprz, oliwa, 1/2 limonki, 200 g koziego sera, pół szklanki płynnego miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, natka, zielona papryczka chili.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 15 dag fasolki perłowej, 2 duże buraki, 3-4 ogórki kiszone lub konserwowe, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 5 łyżek oleju, sok wyciśnięty z połowy cytryny, sól, pieprz, cukier

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 1 szklanka kuskusu, pół kostki bulionowej (jarzynowej), 1 ogórek, 1 czerwona papryka, pół cebuli, 1-2 ząbki czosnku, 2 zielone papryki, 1-2 łyżki oliwy, pieprz, sok z cytryny, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki na 4 porcje: 1/2 kg ziemniaków, po 1 marchewce i cebuli, 1 jajko, 1-2 łyżki mąki pszennej, olej do smażenia, 200 ml śmietany, liście sałat, czosnek, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 3 marchewki, 2 cebule, 2 średnie cukinie, 1 puszka pomidorów bez skórki w zalewie, po 1 puszce białej i czerwonej fasoli, olej do smażenia, kilka gałązek majeranku 3mielona słodka i wędzona papryka, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Składniki: bakłażan, 4 łyżki natki pietruszki, 30 dag mięsa mielonego, 10 dag sera feta l sól, jajko, cebula, ząbek czosnku, oliwa, oregano

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Składniki na 6-7 porcji: 400 g czerwonej soczewicy, 600 g brukselki, 2 cebule, 1 kg ziemniaków, 2 ząbki czosnku, 800 ml bulionu warzywnego, 1 i ½ szklanka przecieru pomidorowego, 400 g kiełbasy, np. podwawelskiej lub toruńskiej, olej do smażenia, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ¼ łyżeczki kuminu, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Składniki na 4-5 porcji: 500 g brukselki, 350 ml mleka, 250 g mąki pszennej, 2 jajka, 1 cebula, 50 g boczku, 250 g po midorów z puszki, 1-2 ząbki czosnku , olej do smażenia, cukier, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:00)

    Składniki dla 4 osób: 2 bakłażany • czerwona papryka • 20 dag gotowanej wołowiny np. z rosołu • kostka sera feta • cebula • szklanka ryżu • natka pietruszki • olej • słoiczek koncentratu pomidorowego • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0