Reklama
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4-5 porcji: 1 kg równych niewielkich ziemniaków, 20 dag kiełbasy jałowcowej, 50 dag cebuli, 2 łyżki oliwy, po 2 łyżki octu balsamicznego i brązowego cukru, 5 dag masła, 2 ząbki czosnku, po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki, po szczypcie mielonej słodkiej papryki, gałki muszkatołowej suszonego majeranku i rozmarynu, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól, czarny pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2016 (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag ziemniaków, 50 dag dyni, 40 dag piersi z kurczaka, sól, natka pietruszki, kilka gałązek tymianku, pieprz , po szklance śmietany 30%, 22% i 12%, 2 jajka, tłuszcz do wysmarowania formy, 10 dag startego sera żółtego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 4-6 porcje: 12 niedużych pomidorów, 50 dag mielonego mięsa wołowego, 1-2 małe cebule, 1 puszka pomidorów krojonych, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, słodka papryka, miks włoskich ziół, cukier, 3 łyżki oliwy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 1 grudnia 2016 (13:05)

    Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł Skład na 4 porcje: ● 2 duże lub 4 średniej wielkości cebule ● 110 g mąki pszennej ● 4–6 łyżek bułki tartej ● 1–2 ząbki czosnku ● 1 l oleju do smażenia ● 50 g majonezu ● 1–2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny ● słodka papryka w proszku, pieprz cayenne i sól do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 1 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 6 porcji: ■ 60 dag dyni ■ 2 marchewki ■ cebula ■ 15 dag sera feta ■ 3 jajka ■ 2/3 szklanki mąki ■ po małym pęczku koperku i szczypiorku ■ pół pęczka natki pietruszki ■ olej ■ sól ■ pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 1 grudnia 2016 (13:00)

    Składniki: 10 dag filetów z piersi kurczaka, 1 bulwa fenkuła, 1/2 łyżeczki oleju, sól, pieprz, 5 łyżek bulionu drobiowego, 2-3 łyżki soku z limonki, 2 plasterki limonki, ziarenka czerwonego pieprzu do dekoracji, kawałek bagietki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 1 grudnia 2016 (13:00)

    Składniki: 3 bulwy fenkuła, 40 dag polędwiczek wieprzowych, pieprz, 3-4 łyżki oleju, sól, 100 ml wytrawnego białego wina, 1 cebula, 20 dag śmietany kremówki, 25 dag sera gorgonzola, 4 dag suszonych pomidorów, 1 łyżka czerwonego pieprzu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Składniki: 1 średnia dynia (ok. 1,3 kg) • 6 łyżek oliwy z oliwek • 4 laski cynamonu • 4 łyżki syropu klonowego • 3 ząbki czosnku • 20 liści szałwii • 5 liści laurowych • sól, czarny pieprz • 150 g prażonych orzechów włoskich.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 6 porcji: ● 60 dag dyni ● 2 średnie marchewki ● cebula ● 15 dag sera feta ● 3 jajka ● 2/3 szklanki mąki ● po małym pęczku koperku i szczypiorku ● pół pęczka natki pietruszki ● olej ● sól ● pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 2 porcje: 30 dag ugotowanej brązowej soczewicy, 1 filet z piersi kurczaka, 1 ząbek czosnku, 3-4 kawałki marynowanej papryki, 1/3 pęczka kolendry, 1 łyżka oleju; sos: 2 łyżki oliwy, 1 ząbek czosnku, 1/4 cytryny, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0