Reklama
  • Czwartek, 22 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 8 sztuk: 8 dużych ziemniaków, 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku, 1 jajko, 3-5 łyżek mąki pszennej, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 8 plasterków sera żółtego, 8 plasterków szynki, olej do smażenia, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 8 porcji: 80 dag mielonego mięsa mieszanego, 80 dag kapusty kiszonej, 5 dymek ze szczypiorkiem, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1,5 l bulionu warzywne go, po 1 strączku czerwonej i zielonej papryczki chili, 7 dag drobno startego sera żółtego, np. gouda, 1/2 pęczka natki pietruszki, 150 ml naturalnego jogurtu greckiego, 3 łyżki oleju, sól, pieprz czarny, chili w proszku, pieprz cayenne

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 10 porcji: 40 dag kapusty kwaszonej, 80 dag kapusty białej (świeżej), 50 dag karkówki, 50 dag kiełbasy wędzonej, 25 dag wędzonego boczku, 5 śliwek suszonych, 2 cebule, kilka grzybów suszonych, 3 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, 3 jagody jałowca qpieprz mielony, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4-6 porcje ziemniaki: 70 dag małych ziemniaków, 70 dag soli morskiej,1 jajko, 1 łyżka mleka, 4 łyżki oliwy, 1 łyżka suszonych ziół: rozmarynu, bazylii, cząbru, 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki; dodatkowo: 4-5 grubych parówek lub ugotowanych białych kiełbasek, 1-2 ogórki kwaszone, 1 cebula, 15 dag boczniaków lub pieczarek, 2 łyżki masła qnatka pietruszki do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 80 dag ziemniaków, 50 dag mięsa mielonego wołowego, 10 dag wędzonego boczku pokrojonego w paski, 15 dag pieczarek, 1/2 szkl. startego selera, 1 szkl. gęstej śmietany 18%, 2 jajka, 1 łyżeczka musztardy, np. typu dijon, 20 dag żółtego sera, np. tylżyckiego, 2 łyżki masła, 1 łyżka oliwy, 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, po szczypcie oregano, bazylii i granulowanego czosnku, sól, pieprz, natka pietruszki do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 1 kg ziemniaków, 50 dag mięsa mielonego mieszanego, 8 rzodkiewek, 1 marchewka, 1 cebula, 20 dag szpinaku w liściach, 1 papryczka chili, 8 łyżek śmietany 30%, 1/2 kostki masła, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, po 1/2 łyżeczki rozmarynu i lubczyku, 1 łyżeczka czerwonego pieprzu w ziarenkach, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz ziołowy, 1 łyżka oleju, np. smakowego czosnkowego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 80 dag ziemniaków, 30-40 dag mięsa wieprzowego z pieczeni, 40 dag kapusty kiszonej , 1 mała cebula, 1 ząbek czosnku, 200 ml śmietany kremówki, 1 łyżka masła, 10 dag żółtego sera startego na tarce o małych oczkach, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz, 1 łyżka oleju, natka pietruszki do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 80 dag ziemniaków, 3 laski kiełbasy dobrej jakości, o dużej zawartości mięsa, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka lubczyku, 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, szczypta mielonego kminku, 2 listki laurowe, po 2-3 ziarenka ziela angielskiego i czarnego pieprzu, sól, 3 łyżki oleju, zielenina do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4-5 porcji: 1 kg równych niewielkich ziemniaków, 20 dag kiełbasy jałowcowej, 50 dag cebuli, 2 łyżki oliwy, po 2 łyżki octu balsamicznego i brązowego cukru, 5 dag masła, 2 ząbki czosnku, po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki, po szczypcie mielonej słodkiej papryki, gałki muszkatołowej suszonego majeranku i rozmarynu, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól, czarny pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2016 (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag ziemniaków, 50 dag dyni, 40 dag piersi z kurczaka, sól, natka pietruszki, kilka gałązek tymianku, pieprz , po szklance śmietany 30%, 22% i 12%, 2 jajka, tłuszcz do wysmarowania formy, 10 dag startego sera żółtego

    Czytaj więcej Komentarzy:0